Pablo Lerner tekerőlantos
Budapest
Magyarul
portugues
 

Pablo Lerner

Miféle zene ez?

Argentínában születtem, de Brazíliában és Magyarországon tanultam zenét. Az eredmény: magyar tekerőlanton játszom, megpróbálva hangzását a rabecához (népszerű brazil hegedű) közelíteni. A repertoár: a szerző, illetve Brazília északkeleti részének hagyományos dallamai, melyeket Brazíliában rabecán vagy harmonikán játszanak.

Annak ellenére, hogy Brazíliában a tekerőlant ismeretlen, Brazília északkeleti részének dallamainak erős középkorias dallamvilága lehetővé teszik, hogy a hangszer (maga is az európai középkorból származván) nagyon jól rímeljen rájuk, amint ezt a következő részletek is közvetítik...

Miféle történet ez?

Budapesten az Óbudai Népzenei Iskolában, Nagy Balázstól tanultam tekerőlanton játszani. Nagyon nagy élmény volt. Nagy Balázs készítette az én hangszeremet is, és az ő segítsége alapvető volt a zenei fejlődésemben. Magyarországon klubokban és vásárokon mutatkoztam be, akárcsak nemzeti tekerőlant-találkozókon, és a reakció mindig rendkívül pozitív volt mind az alkalmi közönség, mind a magyar kollégáim részéről. Jelenleg Budapesten lakom.

 

Bordao de cego élő koncert a Bank of the Notheast kultúrközpontban - Sousa városában (Paraiba megye, Brazilia)